Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان به‌زعم بسیاری از کارشناسان می‌تواند با دستیابی به اطلاعات دقیق مؤدیان مالیاتی به‌عنوان گام اولیه‌ در اصلاح نظام مالیاتی کشور مطرح باشد. این قانون در کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه با عناوین و اهداف مشابهی تصویب و اجرا شده است.

اجرای این قوانین دستاوردهای قابل توجهی را برای نظام‌های مالیاتی، فعالان اقتصادی و آحاد جامعه در این کشورها به دنبال داشته است؛ ازجمله  این کشورها می‌توان به جمهوری کره (۲۰۰۵)، اسلواکی (۲۰۰۸)، سوئد (۲۰۱۰)، کانادا (۲۰۱۳)، مجارستان (۲۰۱۴)، بلژیک (۲۰۱۴)، اتریش (۲۰۱۶)، جمهور چک (۲۰۱۶)، روسیه (۲۰۱۷) و نروژ (۲۰۱۷) اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضعف‌های ساختاری نظام مالیاتی ایران بر کسی پوشیده نیست و مشکل درک شده است. به همین دلیل تاکنون قوانین مختلفی در راستای اصلاح این ساختار داشته‌ایم.

دولتمردان زیادی نیز در مورد اصلاح نظام مالیاتی کشور وعده داده‌اند. این موضوع در برنامه‌های توسعه نیز دیده شده است؛ اما به نظر می‌رسد تاکنون عزم لازم برای تغییر اساسی این ساختار در کشور وجود نداشته است؛ در حالی که در اختیار داشتن یک نظام مالیاتی کارآمد مزایای بی‌شماری دارد. به‌طور مثال به افزایش درآمدهای دولت و سوق دادن سرمایه‌ها به سمت تولید و مقابله با اقدامات مخرب سوداگرانه منجر می‌شود.

مالیات باید تابعی از عملکرد مؤدیان باشد

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه  مجلس در گفت‌وگو با ایرنا در مشکلات نظام مالیاتی کشور و حل آن، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مسائل ما این است که تا الآن مالیات به‌صورت علی‌الرأس اخذ می‌شد و تابعی از تشخیص مأمور مالیاتی بود. در این روش مأموران مالیاتی قدرت مانور زیادی داشتند و در واقع اراده انسانی در مالیات‌گیری بسیار دخیل بود. در این سازوکار ارتباط منطقی بین مالیات وصولی و عملکرد مؤدیان وجود نداشت.

وی ادامه داد: تا کنون در نظام مالیات گیری ایران شفافیتی وجود نداشته است و مالیات با درصدی افزایش نسبت به سال گذشته اخذ می‌شد. درواقع امور سامان‌ِمند نبود. سامانه مؤدیان این زمینه را فراهم می‌کند که مالیات تابعی از عملکرد مؤدیان باشد.

این نماینده مردم در مجلس گفت: شاخص عملکرد در طول سال‌ها ممکن است برای واحدهای مختلف تغییر کند و یک سال آنها سود بیشتری داشته باشند و سال دیگری سودشان کاهش یاید. این مسائل باید در مالیات ستانی لحاظ شود.

قادری افزود: اینکه میزان مالیات با توجه به میزان سود تغییر کند، به خودی خود اعتمادی را در مؤدیان به وجود می‌آورد که باعث تعامل دو طرفه  بین مالیات‌دهندگان و مالیات گیرندگان می‌شود. در این شرایط افراد با انگیزه  بیشتری مالیات می‌پردازند، زیرا می‌دانند که همه چیز سامان‌مند و شفاف است و اجحافی در حقشان صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: مزیت دیگر سامان دادن به بحث مالیات‌گیری در کشور این است که بدون افزایش نرخ مالیات و یا هزینه‌های تولید، سود دولت از این حوزه افزایش می‌یابد و بنابراین شاهد افزایش تورم هم نخواهیم بود.

مالیات ستانی از فعالیت‌های سودآور سوداگرانه، مخرب و واسطه‌ای

عضو کمیسیون برنامه و بودجه  مجلس خاطرنشان کرد: راه‌اندازی سامانه مؤدیان به رصد جریان کالایی کشور منجر می‌شود، بنابراین می‌توان با پدیده  قاچاق مقابله کرد. با اتصال دستگاه‌های کارتخوان به سامانه مؤدیان در واقع می‌توان فهمید که کالاها از ابتدا تا انتهای زنجیره چه روندی را طی کرده‌اند و بنابراین، امکان پیگیری جریان کالایی کشور نیز مهیا می‌شود.

قادری اضافه کرد: اگر فردی کالا را دریافت کند و آن را عرضه نکند، همین امر نشان می‌دهد که کالا از پروسه  قانونی خودش خارج و در بسترهای غیرقانونی عرضه شده است. با توجه به اطلاعاتی که از سامانه مؤدیان به دست می‌آوریم می‌توانیم با چنین مسائلی مقابله کنیم.

وی تأکید کرد: به‌طور کلی سامان‌ِمند کردن نظام مالیات گیری در کشور مزایای بی‌شماری دارد که درنهایت نفعش برای عموم مردم است. به طور مثال، از طریق اطلاعات این سامانه می‌توانیم به اخذ مالیات از کالاهایی که خارجی‌ها در ایران تهیه کرده‌اند، بپردازیم و این به معنای افزایش درآمدهای دولت است. همچنین مالیات ستانی از فعالیت‌های سودآور سوداگرانه، مخرب و واسطه‌ای نیز از طریق این سامانه امکان‌پذیر خواهد شد که علاوه بر کنترل سوداگری، منابع ایجاد شده از این مالیات‌های تنظیمی می‌تواند در بخش عمرانی کشور مورداستفاده قرار بگیرد.

برچسب‌ها سازمان امور مالیاتی کشور اظهارنامه‌ مالیاتی مالیات فرار مالیاتی مالیات سامانه مالیات بر ارزش افزوده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان امور مالیاتی کشور اظهارنامه مالیاتی مالیات سازمان امور مالیاتی کشور اظهارنامه مالیاتی مالیات فرار مالیاتی مالیات سامانه مالیات بر ارزش افزوده سامانه مؤدیان نظام مالیاتی مالیاتی کشور مالیات ستانی نظام مالیات مالیات گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۰۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، محسن افشارچی صبح چهارشنبه در آئین آغاز به کار بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع نیروی برق که در دانشگاه زنجان برگزار شد، تحقق مدیریت مصرف انرژی را در گرو حرکت به سمت هوشمندسازی این عرصه عنوان کرد و گفت: متأسفانه همه ساختارها و فرآیندها در کشور به صورت غیربهره‌ور در کشور شکل گرفته است.

وی یکی از دلایل اصلی در غیر بهره‌ور بودن ساختارها و فرآیندها را که به قبل از انقلاب برمی‌گردد، ناشی از متکی بودن به اقتصاد نفت عنوان کرد و افزود: یکی از عرصه‌هایی که باید به سمت هوشمندسازی حرکت کند، بحث توزیع برق است؛ چرا که این رویکرد منجر به مدیریت مصرف در حوزه انرژی خواهد شد.

دبیر علمی این کنفرانس نیز با بیان اینکه بیش از ۱۰۰۰ نفر در این کنفرانس بین‌المللی شرکت کردند، یادآور شد: ۲۷۹ مقاله در این کنفرانس پذیرش شد که داوری این تعداد مقاله را ۵۷۰ داور از سراسر کشور بر عهده داشتند.

علی ابدالی با اشاره به اینکه ۱۰ مقاله برتر فارسی در دو ژورنال و ۱۰ مقاله برتر انگلیسی نیز با داوری مجدد به چاپ خواهد رسید، خاطرنشان کرد: در کل ۸۲۱ مقاله به این کنفرانس ارسال شد که افزایش ۹ درصدی داشت.

گفتنی است، بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع برق به میزبانی شرکت توزیع برق زنجان در دانشگاه زنجان در حال برگزاری است و بیش از ۱۰۰۰ نفر از سراسر کشور از بخش دولتی صنعت برق، بخش خصوصی و دانشگاهی طی سه روز برگزاری این کنفرانس حضور خواهند داشت.

کد خبر 6094163

دیگر خبرها

  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • ثبت همزمان صورتحساب طلافروشان در ۲ سامانه‌ لغو شد؟
  • خبر مهم برای طلافروشان؛ جزییات ثبت صورتحساب در ۲ سامانه
  • عدم الزام فعالان حوزه طلا و جواهر به ثبت همزمان صورتحساب الکترونیکی در ۲ سامانه مودیان
  • فعالان طلا و جواهر به ثبت صورتحساب الکترونیکی در 2 سامانه الزامی ندارند
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • بغزیان در گفت و گو با قدس: اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است که دارایی و موجودی انبار آنها را شفاف می کند
  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟